Gyomorszűkítő műtét

Túlsúly, állandó "nassolási kényszer" és sosem múló éhségérzet? A gyomorszűkítő műtét hosszú távú megoldást jelenthet. Szerezzen további információkat a beavatkozásról és kérjen ingyenes visszahívást!

Gyomorszűkítő műtét korszerű infrastruktúrával és magas szakértelemmel - ezért válasszon minket!

Amennyiben Ön gyomorszűkítő műtétet tervez, fontos, hogy olyan egészségügyi intézményt válasszon, ahol a legkorszerűbb infrastruktúra és magas szakértelem áll rendelkezésre.

Mi mindenre odafigyelünk, hogy a beavatkozás biztonságos és hatékony legyen.

 • Korszerű eszközeink és felszereléseink segítségével a műtét precíz és pontos, minimálisra csökkentve ezzel a komplikációk kockázatát.
 • Szakértő orvosaink kiemelt figyelmet fordítanak minden egyes páciensre, és rendelkezésükre állnak az előkészítés és az utókezelés folyamatában is.

Szem előtt tartjuk a páciensek egyedi igényeit és egészségügyi állapotát is, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el.

Gyomor sleeve műtét

A sleeve műtét menete

A műtét altatásban történik. Az altatásnak, mint minden beavatkozásnak, megvannak a maga kockázatai, amelyekről az altatóorvossal történő konzultáció során kap részletes felvilágosítást. Az altatásba való beleegyezése nélkül a műtét nem hajtható végre. A beavatkozást lehetőség van a hasüreg metszéssel történő megnyitásával (laparotómia) vagy minimálisan invazív módon, több apró, hasfalkímélő metszés segítségével (laparoszkópia) elvégezni.

A gyomorszűkítő eljárás menete a következő lépésekből áll:
1

Bejelentkezés

Első lépésként kérjük, hogy adja meg nevét és telefonszámát, és mi 24 órán belül visszahívjuk Önt. E-mailben is hagyhat üzenetet, melyre szintén 24 órán belül válaszolunk. Fontos kiemelni, hogy bár kérdéseire szívesen válaszolunk, a műtét tervezése személyes találkozást igényel, amit az e-mail nem helyettesít.

2

Konzultáció

Személyes találkozás alkalmával beszélgetünk Önnel, fizikális vizsgálatot végzünk, és igényei, tervei alapján megtaláljuk a legmegfelelőbb műtéti megoldást. A konzultációra kérjük, hogy hozza magával korábbi egészségügyi dokumentumait.

3

A kórházi tartózkodás

A műtét napján reggel 06:45-kor kell jelentkezni a Szent Magdolna magánkórház recepcióján. A műtétet követően tervezetten két éjszakát kell a kórházban tölteni, majd haza is engedjük Önt.

4

Utánkövetés

Két héttel a műtét után újabb találkozásra kerül sor kontroll vizsgálat és varratszedés céljából. Az első év során három havonta szükséges kontroll vizsgálat, ami segíti az esetleg felmerülő panaszok kezelését, valamint a további stratégia megtervezését.

Fontos, hogy a tervezett kontroll vizsgálatokon kívül bármilyen panasz esetén azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot. Csak így tudunk időben reagálni az esetleges szövődményekre vagy akár felesleges aggodalmakra, és biztosítani a megfelelő ellátást és támogatást.

A gyomorszűkítő műtét ára klinikánkon

Minden esetben egyedi, személyes árat állapítunk meg, előzetes konzultáció és felmérés nélkül pedig nem is vágunk bele a műtétbe.

A gyógyulás útja, avagy lábadozás gyomorszűkítő műtét után

A műtét napján tilos táplálékot fogyasztani, de már lehet tiszta vizet inni a műtét délutánján. A beavatkozást követően szükséges rendszeresen visszajárni kontrollvizsgálatra, amelyet a szakorvos határoz meg meghatározott időközönként.

Mint minden súlycsökkentő műtét után, a gyomorszűkítést követően is elengedhetetlen a kitartás és az életmódváltás.

Gyomorszűkítő műtét után

Kérjen ingyenes visszahívást!

Jelentkezzen be elérhetőségei megadásával:

  *Kötelező mező

  Személyes konzultáció díja:
  30.000 Ft
  Helyszínek:
  Budapest
  Balatonfüred

  Gyakori kérdések a gyomorszűkítő műtéttel kapcsolatban

  A gyomorszűkítő műtét sokak számára nagy döntés lehet, és sok kérdés merül fel a témával kapcsolatban.
  Nézzünk ezek közül néhányat:

  A gyomorszűkítő műtétre általában azért van szükség, mert az elhízás vagy súlyos túlsúly jelentős egészségügyi kockázatokkal járhat, mint például a szív- és érrendszeri problémák, a cukorbetegség vagy az ízületi betegségek. A laparoszkópia során egy speciális tű segítségével a hasüreget szén-dioxiddal töltik fel a köldök felett ejtett pár centiméteres metszésen keresztül, majd egy kamera segítségével áttekintik a hasüreget. Ezután, általában további három vagy négy (műtét típusától függően) kisebb bőrmetszésen keresztül, a gyomorszűkítést sebészi eszközök segítségével végzik, miközben a műtétet monitoron keresztül figyelik.

  A sleeve gastrectomia lényege, hogy a gyomorból varrógépek segítségével egy csövet hoznak létre, ami csökkenti a gyomor űrtartalmát és méretét. Ezzel a módszerrel az a cél, hogy a páciens kevesebb táplálékot tudjon elfogyasztani.

  A gyomorszűkítő műtét, mint minden sebészeti beavatkozás, bizonyos kockázatokkal járhat. Ezek közé tartozhatnak a műtéti komplikációk, például vérzés, fertőzés, vagy a műtét utáni fájdalom. Ezen kívül, az altatásnak is vannak kockázatai. Fontos, hogy a páciens minden kockázatot átbeszéljen a kezelőorvosával, és megfelelően tájékozódjon a beavatkozás előtt.

  A gyomorszűkítő műtétet nem minden esetben ajánljuk. Például, nem ajánlott, ha a páciens súlyos egészségügyi problémákkal küzd, mint például jelentős mértékű szív- vagy légzési betegségek, vagy ha nem képes betartani az utókezelési és életmódváltási utasításokat. Továbbá, terhesség vagy bizonyos gyógyszerek szedése is lehet akadályozó tényező a műtét elvégzése előtt. A kezelőorvos részletes vizsgálatot végez, hogy meghatározza, mely esetekben ajánlott vagy nem ajánlott a gyomorszűkítő műtét.

  Többféle beavatkozási technika is létezik, mint például a gyomor bypass műtét, amit szintén el tudunk végezni klinikánkon. Előfordulhat az is, hogy inkább ezt az eljárást ajánljuk a gyomorszűkítő sleeve helyett.

  © Fogyasztomutet.hu
  Website by
  Marketing21