A Gyomor Sleeve műtétről

A műtét altatásban történik. Mint minden beavatkozásnak, az altatásnak is van kockázata, erről az altatóorvossal történő konzultáció során kap felvilágosítást, az altatásba – mely nélkül az Ön műtéte nem kivitelezhető – külön szükséges a beleegyezését adnia. A műtét a hasüreg metszéssel történő megnyitásával (laparotómia), vagy több apró, hasfalkímélő metszésen keresztül, úgynevezett minimálisan invasiv módon (laparoszkópia) történhet. Miután a laparotómia a testméretekből adódóan nagymértékben növeli a műtétet követő szövődmények kialakulásának lehetőségét, a beavatkozásokat kizárólag minimálisan invasiv módon (laparoszkópia) tervezzük. Amennyiben az Ön esetében bármilyen egyéb ok miatt a laparoszkópia nem tervezhető, igen indokolt esetben, Önnel egyeztetve kerülhet sor hagyományos (nyitott) műtétre.  

A laparoszkópia lényege, hogy a köldök felett ejtett pár centiméteres metszésen keresztül egy speciális tű segítségével a hasüreget széndioxiddal feltöltjük, majd az így képzett térbe ugyanezen nyíláson keresztül egy kamerát. A hasüreg áttekintése után az Ön hasűri szerveihez szabottan, általában 5 másik apró bőrmetszésen keresztül sebészi eszközöket (fogó, olló, vérzéscsillapító eszközök, varrógépek…) vezetünk a hasüregbe. Magát a műtétet egy monitoron keresztül figyeljük.

A sleeve-gastrectomia lényege, hogy a gyomorból varrógépek segítségével egy csövet (csőgyomrot) hozunk létre. A cső átmérője kb 2cm, űrtartalma 150-180ml. A levágott gyomorrészt eltávolítjuk. A műtét egyik kritikus pontja a varrógépekkel készített varratvonal. Ennek épsége alapfeltétele a gyógyulásnak. A műtét napján enni nem szabad. A következő nap reggelén kórházunk Radiológiai Osztályán szájon keresztül megivott kontrasztanyaggal (Gastrographin) ellenőrizzük a varratvonal épségét, majd ennek igazolása után kezdhet el vizet inni. Panaszmentesség esetén a műtétet követő 2. napon otthonába engedjük. 

A sleeve gastrectomia egy úgynevezett volumen-csökkentő túlsúlysebészeti műtét. Célja, hogy a gyomor űrtartalmának csökkentése révén kevesebb táplálékot tudjunk magunkhoz venni.

A kezelés lépései

01.

Bejelentkezés

-Kérem adja meg nevét és telefonszámát, és 24 órán belül visszahívjuk.
- Kérem hagyjon üzenetet e-mailben és 24 órán belül válaszolunk. Természetesen ha még csak kérdései vannak, készséggel válaszolunk azokra is, de minden műtét tervezése, a műtéti típus kiválasztása személyre szabottan történik, a személyes találkozást az e-mail nem helyettesítheti.

02.

Konzultáció

A személyes találkozás során a beszélgetés, a fizikális vizsgálat alapján megtaláljuk azt a műtéti megoldást, mely a legjobban megfelel az Ön elvárásainak, terveinek illetve sebészi szempontból a legideálisabb és szakmailag is az Ön gyógyulását szolgálja. A konzultációra kérjük hozza el az összes korábbi egészségügyi dokumentumait (zárójelentések, vizsgálati lapok …). A találkozás során kézhez kapja a műtétről és annak kockázatairól szóló dokumentumokat, segédanyagokat életmódbeli tanácsokkal, a beleegyező nyilatkozatot illetve a biztonságos műtéthez szükséges kivizsgálási beutalókat.
A konzultáció ára: 30.000 Ft 

03.

A kórházi tartózkodás

A műtét reggelén 06:45-kor jelentkezik éjféltől éhgyomrosan a Szent Magdolna magánkórház recepcióján. Aznap a beavatkozás megtörténik, majd 2 nappal később otthonába távozik.

04.

Utánkövetés

A műtét után 2 héttel varratszedésen kell megjelennie. Ezt követően 3, majd 6 havonta telefonon illetve személyesen kötelező kontroll vizsgálat történik.
A kontroll vizsgálat segíti a felmerülő panaszok, aggodalmak megoldását, a fogyás ütemének megfelelően a további stratégia megtervezését.
A tervezett kontroll vizsgálati időpontokon kívül panasz esetén minden körülmények között azonnal vegye fel a kapcsolatot velünk! Egy komoly szövődmény is jól kezelhető időben felismerve, illetve egy felesleges aggodalmat is, csak így tudunk megnyugtatni. 


Visszahívás


Ingyenes telefonos konzultáció

Csak adja meg nevét és telefonszámát!

Megfelelő!
A név mező nem lehet üres!
Megfelelő!
A telefonszám mező nem lehet üres!