Ebben igyekszünk mi is segítséget nyújtani. Kórházunkban a műtétet követően mindenki kézhez kap egy részletes, dietetikus kolléga által összeállított étrendi összefoglalót, amely alapján a műtétet követő hetek, hónapok megfelelő táplálkozása összeállítható. Természetesen igény szerint személyes konzultációra is lehetőség van dietetikus nővérkével. Természetesen nagy különbségek vannak páciens és páciens között, az idő előrehaladtával ezért mindenkinek saját magára szabottan kell megtapasztalnia, hogy milyen ételeket épít be az étrendjébe.

Sok páciensünk számol be a műtétet követően az ízlés megváltozásáról, ami természetesen befolyásolja majd az étrend összeállítását. Ami általánosságban megemlíthető, hogy a műtétet követően a finomított szénhidrátokat kerülni kell! Igaz ez a megállapítás a szilárd ételekre, a különböző kanalazható, részben folyékony állagú „finomságokra”, de még inkább a cukrot tartalmazó folyadékokra.

Ha már az étrendről van szó, különösen gyomor bypass műtétet követően nagy jelentőségű a megfelelő fehérje bevitel. A műtét követő időszakban különösen igaz, hogy a kedves páciens nem tud annyi fehérjét bejuttatni szervezetébe, amennyi ideális volna. Emiatt javasoljuk a por formájában beszerezhető fehérje koncentrátumokat. A mennyiség egyénre szabott kell, hogy legyen, amit a kórházból való haza bocsájtás előtt egyeztetünk is mindenkivel.

Többet szeretne
megtudni a fogyasztóműtétekről?
Egyeztessen velünk üzenetben vagy telefonon!
Kapcsolat