Fogyjon le túlsúlycsökkentő műtéttel

A túlsúly egy népbetegség. A lakosság döntő része életmódja révén több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyire szüksége lenne. Ez maga után vonja, hogy testsúlyunk megnő. Az ideális testtömeg mindenkinél más, önmagában a mért kg alapján következtetéseket levonni nem helyes. A testmagasság és testtömeg figyelembe vételével a túlsúly objektív megítélésére használjuk a testtömeg indexet (Body Mass Index, BMI).

A túlsúly és egy mérsékelt fokú elhízás döntően esztétikai probléma, odafigyeléssel, még kényelmesnek mondható életmódváltoztatással korrigálható. Sajnos a súlyos elhízás ( BMI>40, ami egy 170cm-es betegnél 115kg feletti súlyt jelent) már komplex probléma. Szándékosan említettem beteget, mert az ilyen fokú elhízás már betegség, egy önrontó folyamat, hiszen a fölös kilogrammok miatt szív- és tüdőelégtelenség lép fel, az izületek a súlyt nem bírják el, azaz állandó térd és csípő fájdalom, majd izületi kopás jelentkezik. A beteg így már ha akar sem tud eleget mozogni. A diéta koplalást, éhezést, állandó önsanyargatást jelentene, hosszú távon erre nagyon kevesen képesek. A túlsúly mellett igazoltan magasabb arányban fordul elő cukorbetegség, magasvérnyomás, érszűkület, veseelégtelenség, izületi betegség, asthma, szívelégtelenség, depresszió, rövidül a várható élettartam. [ref]

Nyugodtan beszélhetünk az elhízásról, mint életveszélyes betegségről!
Miután súlyos elhízásban a hagyományos fogyókúrás módszerek eredménytelenek, napjainkban elfogadott kezelési móddá vált a testsúly-csökkentő műtét. Alapvető elvárás, hogy a műtét kis megterhelést jelentsen a betegnek, a műtétből adódó lehetséges szövődmények esélye maradjon el a beavatkozástól várt haszontól és hathatós segítség legyen a testsúly csökkentésében. Emiatt az eljárás típusától függetlenül a műtéteket laparoscopos – “kulcslyuk-sebészeti” – úton, pár apró metszésen keresztül végezzük. Így érhető el, hogy betegeink átlagosan 2 nap kórházi tartózkodás után otthonukba távoznak és pár nap elteltével visszatérnek munkájukba, megszokott életüket élik.

Betegeink biztonsága, sikeres és boldog gyógyulása a legfontosabb szempont!
Betegeink biztonsága, sikeres és boldog gyógyulása a legfontosabb szempont! Emiatt a túlsúly-sebészetet csak akkor mertük elkezdeni, amikor más, esetenként lényegesen bonyolultabb laparoscopos műtétekben is jártasságot szereztünk. Nagy esetszámban végzünk a rutin laparoscopiákon (epehólyag eltávolítás, hasfali és lágyéksérv, vakbélgyulladás, vastagbél sebészet) kívül máj és hasnyálmirigy műtéteket illetve nyelőcső – gyomorszáj – gyomor műtéteket laparoscopos (minimálisan invazív) úton. Altatóorvosaink komoly rutinnal bírnak magas kockázatú betegek altatásában. Gép- és eszközparkunk modern, minden igényt kielégítő. Mindez együttesen lehet a garanciája egy jól megtervezett és előkészített műtét sikerének.


Visszahívás


Ingyenes telefonos konzultáció

Csak adja meg nevét és telefonszámát!

Megfelelő!
A név mező nem lehet üres!
Megfelelő!
A telefonszám mező nem lehet üres!