Fogyjon le túlsúlycsökkentő műtéttel

A túlsúly egy népbetegség. A lakosság döntő része életmódja révén több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyire szüksége lenne. Ez maga után vonja, hogy testsúlyunk megnő. Az ideális testtömeg mindenkinél más, önmagában a mért kg alapján következtetéseket levonni nem helyes. A testmagasság és testtömeg figyelembe vételével a túlsúly objektív megítélésére használjuk a testtömeg indexet (Body Mass Index, BMI).

Jelentkezzen be hozzánk telefonon vagy online!

A túlsúly és egy mérsékelt fokú elhízás döntően esztétikai probléma, odafigyeléssel, még kényelmesnek mondható életmódváltoztatással korrigálható. Sajnos a súlyos elhízás ( BMI>40, ami egy 170cm-es betegnél 115kg feletti súlyt jelent) már komplex probléma. Szándékosan említettem beteget, mert az ilyen fokú elhízás már betegség, egy önrontó folyamat, hiszen a fölös kilogrammok miatt szív- és tüdőelégtelenség lép fel, az izületek a súlyt nem bírják el, azaz állandó térd és csípő fájdalom, majd izületi kopás jelentkezik. A beteg így már ha akar sem tud eleget mozogni. A diéta koplalást, éhezést, állandó önsanyargatást jelentene, hosszú távon erre nagyon kevesen képesek. A túlsúly mellett igazoltan magasabb arányban fordul elő cukorbetegség, magasvérnyomás, érszűkület, veseelégtelenség, izületi betegség, asthma, szívelégtelenség, depresszió, rövidül a várható élettartam. [ref]

BMI=testtömeg kg / magasság m²
Testtömeg index (kg/m²)Osztályozás
<16Súlyos soványság
<16-16.99Mérsékelt soványság
17-18.49Enyhe soványság
18.5-24.99Normális testsúly
25-29.99Túlsúly
30-34.99Mérsékelt elhízás
35-39.99Közepes fokú elhízás
>40Súlyos elhízás

Nyugodtan beszélhetünk az elhízásról, mint életveszélyes betegségről!

Miután súlyos elhízásban a hagyományos fogyókúrás módszerek eredménytelenek, napjainkban elfogadott kezelési móddá vált a testsúly-csökkentő műtét. Alapvető elvárás, hogy a műtét kis megterhelést jelentsen a betegnek, a műtétből adódó lehetséges szövődmények esélye maradjon el a beavatkozástól várt haszontól és hathatós segítség legyen a testsúly csökkentésében. Emiatt az eljárás típusától függetlenül a műtéteket laparoscopos – “kulcslyuk-sebészeti” – úton, pár apró metszésen keresztül végezzük. Így érhető el, hogy betegeink átlagosan 2 nap kórházi tartózkodás után otthonukba távoznak és pár nap elteltével visszatérnek munkájukba, megszokott életüket élik.

Betegeink biztonsága, sikeres és boldog gyógyulása a legfontosabb szempont!

Altatóorvosaink komoly rutinnal bírnak magas kockázatú betegek altatásában. Gép- és eszközparkunk modern, minden igényt kielégítő. Mindez együttesen lehet a garanciája egy jól megtervezett és előkészített műtét sikerének.

Kérjen ingyenes visszahívást!

Jelentkezzen be elérhetőségei megadásával:

  *Kötelező mező

  Személyes konzultáció díja:
  30.000 Ft
  Helyszínek:
  Budapest
  Balatonfüred
  © Fogyasztomutet.hu
  Website by
  Marketing21