Blog

Gyomor bypass műtét utáni étkezés: a legfontosabb tudnivalók

A gyomor bypass műtét utáni étkezés magas fokú tudatosságot és önfegyelmet követel meg. Sőt, éhségérzet, nyelési nehézségek is jelentkezhetnek, ami további kihívások elé állítja a pácienst az étkezési szokások megváltoztatása során. Érdemes ezért lépésről lépésre tisztában lenni azzal, hogy mit lehet és mit nem lehet enni a beavatkozást követő hetekben, hónapokban. Gyorstalpaló a gyomor bypass […]

Bővebben
Hogyan változtassam meg az étkezési szokásaimat?

Ebben igyekszünk mi is segítséget nyújtani. Kórházunkban a műtétet követően mindenkihez érkezik egy dietetikus nővérke, akivel részben a műtétet követő hetek, hónapok részben pedig a későbbi étrendi szempontokat meg lehet beszélni.

Bővebben
Minden fogyasztó műtét után lecsökken az éhségérzet?

Gyakori kérdés ez a konzultációk során. A válasz, hogy lecsökkenhet, hogy kinél milyen mértékben, ezt előre nem lehet megmondani. A gyomor szűkítő (sleeve) műtétnél azon múlik, hogy genetikailag meghatározott módon hol helyezkednek el azok az érzékelő sejtek a gyomor nyelőcsőhöz közeli részén, amelyek az éhség érzetért felelősek.

Bővebben
A műtét után nehezen megy a nyelés. Ez természetes?

A műtét hatására a szövetek ödémásak, vizenyősek. Emiatt az a tápcsatorna szakasz, amelyen a műtét történt szűkebb, mint amire a műtét során méreteztük. Részben ez okozza az említett jelenséget, ami napok esetleg egy bő hét alatt meg is szokott szűnni.

Bővebben
2023 © Fogyasztomutet.hu
Website by
Marketing21